De trailer: Stoker

STK-9478-1.NEF

De film is net in première gegaan op het filmfestival van Sundance en gaat daarna onmiddellijk door naar het Filmfestival Rotterdam, waar de regisseur ook zijn opwachting zal maken: Stoker, de nieuwe film van de de grote Koreaanse genrefilmer Park Chan-wook (Oldboy). Voor zijn eerste Engelstalige film – op de set was de regisseur aangewezen op een tolk – wist hij Nicole Kidman (wel in Sundance, niet in Rotterdam) en Mia Wasikowska te strikken als moeder en dochter. Dochter verdenkt moeder ervan een hand te hebben gehad in de dood van haar vader, terwijl de vrouwen ook nog rivaliseren om dezelfde man, oom Charlie (Matthew Goode). Spannende trailer – met dank aan een consequent doortikkende metronoom onder de hooggestileerde en zwart-romantische beelden. 11 april in de bioscoop (PdB)