Beyoncé playbackte bij Obama

Zangeres Beyoncé Knowles heeft maandag het volkslied niet live gezonden tijdens de beëdiging van de Amerikaanse president Barack Obama in Washington. Dat zegt een woordvoerster van de US Marine Corps Band. Deze band trad traditiegetrouw ook op bij de presidentiële inauguratie.

In de VS wordt voor alle belangrijke evenementen, waaronder sportwedstrijden, het volkslied gezongen. Zangers wedijveren met elkaar met hun vertolking van de nationale hymne. Het zou de eerste keer zijn dat het volkslied tijdens een Amerikaanse presidentiële inauguratie niet live ten gehore is gebracht.

Volgens de woordvoerster van de US Marine Corps Band neemt iedere artiest voor het evenement een versie op, om op terug te kunnen vallen. Beyoncé besloot op het laatste moment toch te playbacken. Waarom is niet bekend.

Beyoncé was van 1997 tot 2001 lid van de succesvolle band Destiny’s Child en scoorde ook solo hits als Single Ladies (Put a Ring on It). Ze won zestien Grammy Awards.