Vorst tot zondag

Maandagmiddag kwam de temperatuur in het zuiden van het land net boven nul, maar de komende dagen komt de winter opnieuw steviger in het zadel te zitten. Woensdag verloopt nog overwegend bewolkt, maar in de nacht naar donderdag begint het op te klaren en kunnen de nachten kouder worden, met hier en daar strenge vorst. Met een matige wind uit oostelijke richtingen wordt wederom koudere lucht aangevoerd. Ondanks de wolkenvelden gaat het hierdoor in de nacht naar woensdag 3 tot 8 graden vriezen.

Woensdag overdag blijft het meest bewolkt en vooral in het zuiden kan wat lichte sneeuw vallen. De maximumtemperatuur varieert van min zes graden in het noordoosten tot min drie graden in het zuiden en langs de kust.

In de nacht naar donderdag begint het op te klaren en kan het kwik tot min tien graden dalen.

Donderdag overdag breekt op diverse plaatsen de zon door en wordt het rond min vier graden. Het lijkt erop dat de vrijdag flinke zonnige perioden oplevert en dat het zeer koud is, met in de nacht en vroege ochtend matige tot strenge vorst, terwijl het kwik overdag bij min drie tot min zeven graden blijft steken.

Zaterdag loopt het kwik op naar min vier tot min een graad, bij een flink opstekende zuidenwind en meer bewolking. Die kondigen een verandering aan: een dooiaanval die zondag zijn beslag krijgt.