Uitgelicht

Film

A Cinderella Story (Mark Rosman, 2004, VS). Highschoolfilm met Hilary Duff is luie variant op Assepoester. Film speelt zich af op een middelbare school in Californië, waar Sam (Duff) zich afbeult in de snackbar van haar stiefmoeder. Op internet heeft ze een leuke jongen ontmoet (Chad Michael Murray), die verkleed als prins op het Halloweenbal met haar afspreekt. Hij blijkt de populairste jongen van de school. Net 5, 20.30-22.25u.

National Security (Dennis Dugan, 2003, VS). Actiekomedie met Martin Lawrence en Steve Zahn als beveiligingsbeambten. Hoewel ze beiden wegens gebrek aan intelligentie geen politieagent mochten worden, rollen ze een smokkelbende op. Veel grappen over de verhouding tussen blank en zwart. RTL7, 20.30-22.15u.

Greenfingers (Joel Hershman, 2000, GB/VS). ‘Kleine’ Britse film, geregisseerd door een Amerikaan, waarin een groep gedetineerden onder leiding van Clive Owen louterend verslaafd raakt aan tuinieren. Met Helen Mirren voor de romantische noot. BBC 1, 00.30-01.55u.

Informatief

Karambolage – Le grand talk-show. Het vijftigjarig jubileum van het Frans-Duitse vriendschapsverdrag wordt lichtvoetig gevierd met een uitzending waarin Camille Dovière praat met animaties van Angela Merkel, Joachim Gauck en François Hollande. Arte, 20.15-21.05u.

Mein Kampf mit Hitler. Docudrama over de worsteling van Sebastian Haffner (1907-1999) met het naziregime. Haffner maakte als student rechten Hitlers machtsovername mee. Hij zag hoe eerbiedwaardige rechters uit angst voor pensioenverlies ten nadele oordeelden in zaken die verdedigd werden door joodse advocaten ten faveure van nationaal-socialisten. In 1938 emigreerde hij naar Londen, waar hij zich ontwikkelde tot historicus en schrijver. Film is gebaseerd op Haffners postuum verschenen Geschichte eines Deutschen, bevat zowel gespeelde scènes als archiefbeelden en geeft een beeld van de woede en vertwijfeling, het aanpassen en de gelatenheid die zovele Duitsers in die tijd beving. ZDF, 20.15-21.00u.

Allotment Wars. Documentaire over de stille oorlogen die woeden op Britse volkstuincomplexen. De jaarlijkse wedstrijden waarin prijzen worden uitgereikt voor de mooiste en/of grootste groenten zijn een bron van afgunst en leiden hier en daar tot diefstal, sabotage, vernieling en diepe onderlinge haat. BBC 1, 23.35-00.30u.

Radio

Avondconcert: Storioni Festival - The Art of Improvisation. Rechtstreekse uitzending uit Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven. Met delen uit het IndiAndaluz-project van Eric Vaarzon (gitaar) en Niti Ranjan Biswas (tabla) en improvisaties door het Storioni Trio op Beethovens Pianotrio ‘Aartshertog’ en Haydns Strijkkwartet in G door het Elias String Quartet.Radio 4, 20.02-23.00u.