PSV'er Pieters: inslaan van ruit was een domme actie

Een onbesuisde actie kwam voetballer Erik Pieters duur te staan. Hij werd drie duels geschorst en heeft een beschadigde onderarm.

PSV’er Erik Pieters (24) heeft gisteren spijt betuigd voor het inslaan van een ruit. Dat deed de verdediger vrijdag nadat hij in het met 3-1 verloren duel tegen PEC Zwolle een rode kaart had gekregen. „Na mijn rode kaart ben ik in een opwelling mijn zelfbeheersing verloren. Alle frustratie kwam er in één keer uit en dat heb ik op een ongelooflijk domme manier laten gebeuren.”

De KNVB legde Pieters een schorsing op van drie duels. Ook het inslaan van de ruit, waarbij Pieters zichzelf verwondde, is bij de strafmaat meegenomen. Pieters moest als gevolg van de actie direct geopereerd worden. Meerdere structuren van zijn onderarm bleken beschadigd. Volgens geruchten zal hij minimaal zes weken aan de kant staan.

Pieters zei „heel erg geschrokken” te zijn toen hij de beelden van zijn actie terugzag. „Ik reageerde in een zware black-out. Het besef is pas later gekomen. Ik ben nog steeds vol ongeloof. Mensen die mij kennen weten dat ik niemand pijn wil doen.”

Pieters maakte vrijdag zijn rentree bij PSV nadat hij sinds april met blessures aan de kant had gestaan. Na een uur maakte hij een overtreding van achteren op PEC-spits Fred Benson die hem rood opleverde. Uit frustratie sloeg hij op weg naar de kleedkamer een ruit in.

De straf die de KNVB hem heeft opgelegd, heeft Pieters geaccepteerd. „Ik denk dat elke straf gepast is. Zowel van de KNVB als van de club. In mijn handelen en ook verbaal heb ik niet goed gehandeld.” Novum