Miljoenencontract voor Sneijder, Turken uitzinnig

TURKEY OUT Dutch football player Wesley Sneijder is welcomed by Galatarasay supporters after his arrival at Ataturk airport on January 21, 2013. Dutch midfielder Wesley Sneijder said Monday he was "very happy" to put his protracted departure from Inter Milan behind him as he left Serie A for Turkish giants Galatasaray on Monday. AFP PHOTO / STRINGER = TURKEY OUT AFP

Sneijder tekent miljoenencontract bij Galatasaray en is direct gepresenteerd aan het Turkse publiek.

Onder luid gejuich werd Wesley Sneijder, de nieuwe aanwinst van Galatasaray, gisteren gepresenteerd aan het publiek . De 28-jarige international landde in een privéjet op het vliegveld van Istanbul, waar duizenden Turken hem opwachtten. Op weg naar de club zwaaide Sneijder door het dakraam van zijn auto. Supporters klommen op de auto om hem te omhelzen.

De 28-jarige international, die weg moest bij Inter, zou de club 7,5 miljoen euro hebben gekost. Sneijder heeft een contract getekend voor ruim drie jaar en zal rugnummer 14 dragen. Hij strijkt een jaarsalaris van 5 miljoen euro op. Volgens de Turkse krant Hürriyet komt daar nog een bonus bij van 25.000 euro per gespeelde wedstrijd. Een kampioenschap zou hem nog een half miljoen opleveren. Zijn zaakwaarnemer Søren Lerby zou een miljoen krijgen.

Echtgenote Jolanthe Sneijder-Cabau zei zich al na een paar uur helemaal thuis te voelen. „Ik ben hier vijf keer eerder geweest. Vier keer voor werk en een keer voor een vakantie. Toen was ik ook al helemaal verliefd op Turkije.” Reuters, AP, Novum