Kortkolom binnenland

Arrestaties bij inval in woonwagenkamp

Eindhoven. Bij een inval in een woonwagenkamp in Eindhoven-Noord heeft de politie vanochtend zeker tien mensen aangehouden. Het onderzoek richt zich op georganiseerde wiethandel, zegt een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie. Rond 07.00 uur werd het woonwagenkamp afgesloten. Bij de inval zijn onder meer politie, justitie en de Belastingdienst betrokken. Over de identiteit van de verdachten is nog niets bekend. Ook is nog niet duidelijk of er hennep is gevonden. In 2003 werd ook een inval in het kamp gedaan. Toen werd een aantal hennepkwekerijen opgerold. (Novum)

Plasterk prijst nieuwe regering Curaçao

Den Haag. Het is een „prestatie van formaat” dat de nieuwe regering op Curaçao de begroting van het eiland door het parlement heeft weten te krijgen. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) gisteren tijdens een bezoek aan het eiland. Het lokale bestuur gaat fors bezuinigen, onder meer op de ziektekostenverzekering. Ook gaat de btw op luxe goederen van 6 naar 9 procent. Curaçao heeft de afgelopen twee jaar onder de regering-Schotte te veel uitgegeven. (Novum)

Beton valt, sluiting metrostation R’dam

Rotterdam. Het metrostation Kralingse Zoom in Rotterdam is ook vandaag dicht gebleven, nadat gisteren blokken beton op metrosporen waren gevallen. Mogelijk blijft het ook morgenochtend dicht. De brokken van zo’n twintig bij veertig centimeter zijn afkomstig van een parkeergarage in aanbouw. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Reizigers worden met bussen vervoerd. Bouwkundig onderzoek is gaande. (Novum)

Lichaam onder ijs op Nieuwkoopse Plassen

Bodegraven. Midden op de Nieuwkoopse Plassen is gistermiddag bij een wak, onder het ijs een levenloos lichaam gevonden. Waarschijnlijk gaat het om het lichaam van een 58-jarige schaatser uit Bodegraven die sinds zondag werd vermist, maar identificatie moet nog plaatsvinden, meldde een politiewoordvoerder. Duikers van de brandweer vonden het lichaam even na 17.00 uur tijdens een zoektocht naar de vermiste schaatser. (Novum)

Rapport vliegramp Libië komt later

Den Haag. Het rapport over de vliegramp in Libië waarbij drie jaar geleden zeventig Nederlanders om het leven kwamen, wordt naar verwachting over enige maanden openbaar gemaakt. Dat schreef minister Timmermans (Buitenlandse Zaken, PvdA) gisteren aan de Tweede Kamer. Het conceptrapport ligt voor commentaar bij de instanties die betrokken zijn bij het onderzoek, waaronder de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid. De verschijning van het eindrapport is al diverse keren aangekondigd en weer uitgesteld. Bij de vliegramp in mei 2010 kwamen in totaal 103 mensen om het leven. Een Nederlandse jongen van 9 jaar overleefde de ramp als enige. (Novum)