Haase en Sijsling stunten in Melbourne - Sharapova en Li naar halve finale

Maria Sharapova tijdens haar kwartfinale tegen Ekaterina Makarova. Foto Reutes / Tim Wimborne

Robin Haase en Igor Sijsling hebben op de Australian Open verrassend de halve finale in het dubbelspel bereikt. Bij het enkelspel bereikten Maria Sharapova en Li Na de halve finale.

Haase en Sijsling kwamen nog nooit zo ver

Haase en Sijsling kwamen nooit eerder zo ver op een grandslamtoernooi. Het ongeplaatste Nederlandse koppel was met 6-4, 7-6 (3) te sterk voor de Spanjaarden David Marrero en Fernando Verdasco (11). In de halve finale wachten met Marcel Granollers en Marc Lopez (3) opnieuw Spaanse opponenten.

In het enkelspel sneuvelde zowel Haase als Sijsling, net zoals de overige Nederlanders, al in de eerste ronde.

Sharapova en Li ontmoeten elkaar in halve finale

Maria Sharapova, als tweede geplaatst won in de kwartfinale met 6-2, 6-2 van haar landgenote Ekaterina Makarova (19). Het optreden van Sharapova in Melbourne is tot nu toe buitengewoon indrukwekkend, meldt Novum. Op weg naar de halve finale leverde ze slechts negen games en nog geen enkele set in. Tegen Makarova maakte ze 22 winners en plaatste ze vijf breaks.

Li Na tijdens haar wedstrijd tegen Agnieszka Radwanska. Foto Reuters / Cameron Spencer Li Na tijdens haar wedstrijd tegen Agnieszka Radwanska. Foto Reuters / Cameron Spencer

De Chinese Li Na, als zesde geplaatst, was de Poolse Agnieszka Radwanska (4) met 7-5, 6-3 de baas. Li speelde tegen Radwanska, getuige haar veertig onnodige fouten, niet vlekkeloos, maar toonde wel veerkracht. In de eerste set, die meer dan een uur duurde, maakte ze tot drie keer toe een break achterstand ongedaan. Ook in de tweede set kwam ze terug van een achterstand.

Li en Sharapova spelen in de halve finale tegen elkaar. De overige twee kwartfinales worden morgen gespeeld.

Ook Ferrer staat in halve finale

Bij de mannen bereikte David Ferrer als eerste de halve finale. De als vierde geplaatste Spanjaard kwam tegen zijn landgenoot Nicolas Almagro (10) terug van een 2-0 achterstand in sets: 4-6, 4-6, 7-5, 7-6 (4), 6-2. De tegenstander van Ferrer komt uit de partij tussen Novak Djokovic (1) en Tomas Berdych (5). Die partij wordt later vandaag gespeeld.

    • Lex Boon