Excuses Pieters na wangedrag bij PSV

In tranen heeft PSV’er Erik Pieters zich gisteren geëxcuseerd voor zijn wangedrag afgelopen vrijdag tijdens het competitieduel tegen PEC. Pieters kreeg toen een rode kaart voor een harde overtreding op Zwollenaar Fred Benson en reageerde zijn frustraties vervolgens af op een glazen deur en raam in de catacomben van het Philips Stadion.

Het gebroken glas liet zware verwondingen achter in de onderarm van Pieters. In het ziekenhuis moesten gescheurde pezen operatief worden gehecht. „Ik ben heel dankbaar dat de mensen zo snel gehandeld hebben”, zei Pieters gisteren op een persconferentie in Eindhoven.

De 24-jarige linkervleugelverdediger is naar verwachting zes weken uitgeschakeld. Hij verklaarde zijn wangedrag door het langdurige blessureleed van dit seizoen. Onder meer door een gebroken voet stond hij ruim een half jaar aan de kant en miste hij onder meer het EK met Oranje.

„Dik een jaar heb ik hard gebikkeld om terug te komen van twee blessures. Na een zware periode mocht ik vrijdag weer op het veld staan. Toen kreeg ik echter een rode kaart en daarna volgde een zware black-out”, zei de 14-voudig international.

Pieters schold vrijdagavond eerst scheidsrechter Dennis Higler uit, schopte vervolgen tegen een deur en ramde daarna in de spelerstunnel met zijn rechtervuist op een raam. „Ik zat in een roes, ik weet zelf niet meer zo goed wat er allemaal gebeurde”, zei de boosdoener gisteren met zijn rechterarm in een mitella.

„Ik heb enorme spijt en moet nu de consequenties dragen. Wat ik nu zeg, komt puur uit mijn hart. Ik wil excuses maken aan PSV, aan de supporters, aan eigenlijk iedereen binnen en buiten het voetbal. Ik weet dat ik een voorbeeldfunctie heb, dat ik me moet gedragen en dat ik altijd camera’s op me heb staan.”

PSV neemt intern disciplinaire maatregelen tegen Pieters, maakte de Eindhovense club eerder bekend.