‘Drie gewonden bij schietpartij op universiteit in Texas’

Bij een universiteit in de Amerikaanse staat Texas heeft vandaag een schietpartij plaatsgevonden, zo melden verschillende Amerikaanse media. Minstens drie mensen zouden gewond zijn geraakt. Één persoon is in hechtenis genomen. De plaatselijke politie houdt er rekening mee dat er een tweede schutter zou kunnen zijn.

De campus van het Lone Star College campus in Houston waar de schietpartij plaats heeft gevonden. Foto Reuters / Google Earth

Bij een universiteit in de Amerikaanse staat Texas heeft vandaag een schietpartij plaatsgevonden, zo melden verschillende Amerikaanse media. De universiteit is gesloten. Drie mensen zouden gewond zijn geraakt. Twee van hen hadden schotwonden en een persoon kreeg in de consternatie vermoedelijk een hartaanval, meldt persbureau AP.

Een persoon verkeert volgens persbureau Reuters in kritische conditie, twee anderen werden met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Één persoon is in hechtenis genomen, meldt een bron bij de autoriteiten in Texas aan AP. De plaatselijke politie houdt er rekening mee dat er een tweede schutter zou kunnen zijn, daarover is nog niet meer bekend. De aanleiding van de schietpartij is niet bekend, noch is duidelijk of de gewonden studenten zijn.

De schietpartij vond plaats op de North Harris campus van het Lone Star Community College in de omgeving van Houston, naar verluidt in de bibliotheek van de universiteit. De campus werd deels geëvacueerd en andere studenten schuilden ter plekke. Op de site van de school staat te lezen:

LSC-North Harris is under a shelter in place. Students, Faculty and Staff are advised to take immediate shelter where you are.

De school meldt ondertussen op Twitter dat de schietpartij tussen twee mensen zou hebben plaatsgevonden, en nu onder controle is:

Twitter avatar lonestarcollege Lone Star College Shooting around 12:31 today at LSC-North Harris between two individuals,three shot.Danger has been mitigated. Situation under control.

Op televisiebeelden waren mensen op de grond te zien en minstens een persoon werd met een ambulance afgevoerd. De woordvoerder van de sheriff van de gemeente Harris gaf aan persbureau AFP aan nog geen verdere informatie te kunnen geven.

De VS worden de laatste tijd vaker door schietpartijen opgeschrokken. In de afgelopen twee weken vonden er drie schietpartijen op scholen en universiteiten plaats. Begin januari werd een scholier neergeschoten en half december werden 28 mensen doodgeschoten op een basisschool, onder wie twintig kinderen. Sindsdien laaide de discussie over wapenbezit in de VS op. Obama heeft strengere regels omtrent wapenbezit aangekondigd.

    • Anouk van Kampen