De vrouwen

De vrouwen

Al jaren probeert het WEF om een vrouwenquotum van 25 procent te behalen. Dat is echter nog nooit gelukt. Partnerbedrijven worden zelfs verplicht gesteld voor elke vijf aanwezigen één vrouw mee te nemen. Dit jaar doet er een recordaantal van 400 vrouwen mee aan het Forum (zo’n 15 procent) en daar is de organisatie best trots op. Enkele belangrijke vrouwelijke gegadigden: de Duitse bondskanselier Angela Merkel, IMF-directeur Christine Lagarde en oprichter van de Huffington Post Arianna Huffington.

Achter de schermen lopen wel veel ‘vrouwen van’ rond. De echtgenote van een ervaren WEF-ganger vertelde persbureau Reuters vorig jaar dat de nieuwe Davos-vrouwen van de veteranen te onderscheiden zijn door hun schoenen: de nieuwkomers dragen nog hoge hakken, de ervaren dames snowboots.