De officiële sessies

De officiële sessies

Het thema van het World Economic Forum 2013 is ‘Veerkrachtige Dynamiek’. Dat wil zeggen: hoe kunnen overheden en bedrijven beter bestand zijn tegen crises. Rond dit thema zal gepraat worden over een scala aan onderwerpen, van de situatie in Europa (hoe komen we door de crisis?), tot de opkomst van schaliegas (wat als de VS zelfvoorzienend worden in hun energiebehoefte?), en van de Arabische Lente (hoe nu verder?) tot de millenniumdoelstellingen van de VN (wat moeten we na de deadline in 2015?).

Gedurende vijf dagen zijn er in Davos 259 officiële ‘sessies’. Dat zijn bijvoorbeeld speeches van de Russische premier Dmitri Medvedev, zijn Britse ambtgenoot David Cameron, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Italiaanse minister-president Mario Monti. Maar er zijn ook debatten als ‘Winning the War on Drugs’, workshops ‘Improving Decision-making’ en ‘Designing Smart Cities’, en spirituele en culturele evenementen met titels als ‘Experiencing Mindful Leadership’ . Een deel van de sessies is ingekleed als lunch of diner. En dan zijn er nog de feesten, bijvoorbeeld in het Steigenberger Grandhotel Belvédère. Reuters schatte in 2011 de kosten van de wijn die op één zo’n feest geschonken werd, op bijna 12.000 euro.