Bedreiging om Moulijn in Ajaxshirt

Ludieke acties rond belangrijke voetbalwedstrijden horen erbij, maar niet elke supporter kan een grap waarderen. Twee Ajax-supporters zijn met de dood bedreigd nadat ze het standbeeld van clubicoon Coen Moulijn bij De Kuip vorige week een Ajax-shirt aantrokken.

Voorzien van bijschrift „Hé Coen, Ajax kampioen” zetten ze een foto ervan op internet. Ondanks de onherkenbaar gemaakte gezichten wezen Feyenoordfans twee broers uit Zwijndrecht aan als daders. De familie heeft aangifte gedaan van bedreiging. Volgens de politie zijn de broers niet per se de daders.

Andersom moesten ook Ajax-supporters incasseren. Hoewel er zondag geen Feyenoordfans bij het duel in Arena mochten zijn, hingen sommigen met kaarten voor een Ajax-vak een doek op, waarin met wat puzzelwerk de letters Feyenoord te lezen waren.