Badr Hari vooralsnog vrij

Kickbokser Badr Hari heeft vanochtend de gevangenis in Zoetermeer verlaten. De Amsterdamse rechtbank bepaalde gisteren dat de van geweldsmisdrijven verdachte Hari onder voorwaarden in vrijheid zijn proces mag afwachten. De vechtsporter mag tussen 8 uur ’s avonds en 8 uur ’s ochtends geen horecagelegenheden bezoeken. Hij mag ook geen contact hebben met getuigen in zijn strafzaak.

Hari zal later dit jaar terechtstaan wegens ernstige mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens dancefestijn Sensation in de Amsterdam Arena op 8 juli. Na zijn arrestatie hebben zich meer slachtoffers gemeld. Intussen wordt Hari verdacht van acht delicten zoals het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, pogingen daartoe, mishandeling, en het aanrijden van een voetganger. Op het laatste na vonden alle incidenten plaats in het Amsterdamse uitgaansleven.

Het Openbaar Ministerie was tegen de schorsing van het voorarrest en overweegt in hoger beroep te gaan tegen het besluit van de rechtbank.

Het is de tweede keer dat Hari in afwachting van zijn proces vrijkomt. De eerste keer belandde hij na drie dagen weer in de cel omdat hij, tegen de afspraak in, contact had met getuigen en horecagelegenheden had bezocht. De enige getuige met wie Hari wel contact mag onderhouden is zijn vriendin Estelle Cruijff.