Australian Open: Roger Federer verslaat Raonic

Verrassingen bleven gisteren uit in de achtste finales van de Australian Open.

Roger Federer heeft gisteren de kwartfinale bereikt van de Australian Open. Op het hardcourt in Melbourne versloeg hij de als dertiende geplaatste Canadees Milos Raonic in straight sets. Bij de laatste acht is Jo-Wilfried Tsonga de volgende tegenstander van de Zwitserse nummer twee van de wereld.

Tsonga (7) won in een Frans onderonsje van Richard Gasquet. Ook Andy Murray, derde geplaatst, bereikte de kwartfinale door een eenvoudige overwinning op de vermoeide Schot Gilles Simon (14). Murray moet het nu opnemen tegen de ongeplaatste Fransman Jérémy Chardy, die te sterk was voor de Italiaan Andreas Seppi (21).

Bij de vrouwen heeft Serena Williams gisteren als laatste de kwartfinale bereikt. De Amerikaanse won van de als veertiende geplaatste Maria Kirilenko uit Rusland en neemt het nu op tegen haar 19-jarige landgenote Sloane Stephens. Novum