Zeldzame nederlaag voor Barcelona in de competitie

Verrassende nederlaag bij Sociedad.

Amsterdam. Voetbalclub FC Barcelona heeft zaterdag verrassend verloren bij Real Sociedad. Barça gaf een 2-0 voorsprong uit handen en verloor in blessuretijd met 3-2. Ondanks de nederlaag blijft koploper Barcelona een voorsprong van acht punten houden op achtervolger Atlético Madrid, dat thuis met 2-0 won van Levante. Barcelona had in de eerste negentien competitiewedstrijden alleen punten verspeeld tegen Real Madrid (2-2). Verder verloor de ploeg alleen in de groepsfase van de Champions League – uit bij Celtic, met 2-1. Door treffers van Lionel Messi en Pedro stond Barcelona binnen een half uur met 2-0 voor. Via Gonzalo Castro kwamen de Basken terug tot 2-2, waarna Imanol Agirretxe Barcelona in blessuretijd de eerste competitienederlaag bezorgde. NRC