Woningen zes procent goedkoper - prijsdaling steeds minder groot

Foto ANP / Robin Utrecht

Verkochte bestaande koopwoningen waren vorige maand 6,3 procent goedkoper dan in december 2011. Dat blijkt uit cijfers die het CBS en het Kadaster vanochtend hebben gepubliceerd. De prijsdaling ten opzichte van vorig jaar is deze maand opnieuw minder groot dan in de voorgaande maand.

In november waren de bestaande koopwoningen nog 6,8 procent goedkoper dan het jaar daarvoor. In 2012 waren de woningen gemiddeld 5,9 procenet goedkoper dan in 2011. De index laat de prijsontwikkeling zien van geregistreerde bestaande koopwoningen in Nederland die aan particulieren zijn verkocht.

De prijzen van de verkochte bestaande koopwoningen liggen volgens het CBS al vier maanden op ongeveer hetzelfde niveau. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van begin 2004 en liggen 16,6 procent lager dan in augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten.

    • Pim van den Dool