PSV’er Pieters betuigt spijt voor inslaan ruit na rode kaart

Erik Pieters (tweede van rechts) van PSV krijgt rood van scheidsrechter Higler tegen PEC Zwolle. Kevin Strootman (tweede van links) en Mark van Bommel (rechts) protesteren. Foto ANP / Marcel van Hoorn

PSV’er Erik Pieters heeft vanmiddag spijt betuigd voor het inslaan van een ruit. De verdediger deed dit nadat hij een rode kaart had gekregen in het met 3-1 verloren duel tegen PEC Zwolle.

Pieters zei tijdens een persconferentie (bekijk hier foto), volgens persbureau Novum:

“Na mijn rode kaart ben ik in een opwelling mijn zelfbeheersing verloren. Alle frustratie kwam er in één keer uit en dat heb ik op een ongelooflijk domme manier laten gebeuren.”

Bekijk hieronder het bewuste moment terug:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Xw9jGKJAeTY

Erik Pieters werd eerder vandaag voor drie duels geschorst voor zijn rode kaart van vrijdag in het met 3-1 verloren duel tegen PEC Zwolle. De back van PSV accepteerde een schikkingsvoorstel van die strekking van de aanklager betaald voetbal van de KNVB. Ook het inslaan van een ruit werd bij de strafmaat meegenomen.

Pieters maakte vrijdag zijn rentree bij PSV nadat hij sinds april met blessures aan de kant had gestaan. Na een klein uur maakte hij een overtreding van achteren die hem rood opleverde. Uit frustratie sloeg hij op weg naar de kleedkamer een ruit in. Hij moest daardoor geopereerd worden aan de verwondingen aan zijn onderarm. Bij de operatie bleek dat meerdere structuren in zijn onderarm zijn beschadigd.

Pieters: ik reageerde in een zware black-out

Pieters, die door PSV intern al bestraft werd, stelde tijdens de persconferentie ‘heel erg geschrokken’ te zijn toen hij de beelden van zijn actie terugzag.

“Ik reageerde in een zware black-out. Het besef is pas later gekomen. Ik ben nog steeds vol ongeloof. Mensen die mij kennen weten dat ik niemand pijn wil doen.”

De Oranje-international accepteerde dan ook dat de KNVB hem een zwaardere straf gaf vanwege de actie.

“Ik denk dat elke straf gepast is, zowel die vanuit de KNVB als die vanuit de club komt. In mijn handelen en ook verbaal heb ik niet goed gehandeld.”

    • David Haakman