Terugkijken: de openbare beëdiging en inaugurele rede van Obama

Obama verlaat vanochtend met zijn dochtertje Sasha de St. John's Church in Washington. Foto AP / Jacquelyn Martin

Obama is beëdigd voor zijn tweede termijn. In zijn inaugurele rede benadrukte hij het belang van een sterke middenklasse en waarschuwde hij voor de dreiging van klimaatverandering. Bekijk zijn toespraak terug.

http://youtu.be/F2KaTrBcqag

De inaugurele rede is voor de president het belangrijkste moment van de dag. De rede markeert het moment dat een president duidelijk maakt wat hem bezielt en hoe hij een bevlogen leider voor het zijn land wil zijn, schrijft onze correspondent Guus Valk vandaag in NRC Handelsblad.

Klik hier voor een artikel over zeven retorische trucs die Obama in zijn speech heeft gebruikt.

Lees meer over het officiële programma van de inauguratie in onze voorbeschouwing.

    • Pim van den Dool