Drie wedstrijden schorsing voor furieuze PSV’er Pieters

Erik Pieters (tweede van rechts) van PSV krijgt rood van scheidsrechter Higler tegen PEC Zwolle. Kevin Strootman (tweede van links) en Mark van Bommel (rechts) protesteren. Foto ANP / Marcel van Hoorn

Erik Pieters wordt drie duels geschorst voor zijn rode kaart van vrijdag in het met 3-1 verloren duel tegen PEC Zwolle. De back van PSV accepteerde een schikkingsvoorstel van die strekking van de aanklager betaald voetbal van de KNVB. Ook het inslaan van een ruit, waarbij Pieters zichzelf verwondde, is bij de strafmaat meegenomen.

Pieters maakte vrijdag zijn rentree bij PSV nadat hij sinds april met blessures aan de kant had gestaan. Na een klein uur maakte hij een overtreding van achteren die hem rood opleverde. Uit frustratie sloeg hij op weg naar de kleedkamer een ruit in. Hij moest daardoor geopereerd worden aan de verwondingen aan zijn onderarm. Bij de operatie bleek dat meerdere structuren in zijn onderarm zijn beschadigd. Volgens geruchten zou hij minimaal zes weken aan de kant staan.

Reactie Pieters volgt later vandaag

Later vandaag volgt een verklaring van de 24-jarige Pieters, die door PSV intern al bestraft werd. Welke maatregelen PSV tegen Pieters hebben genomen wil de club niet bekendmaken. Vanochtend heeft Pieters zich in Eindhoven gemeld om zich tegenover de club te verontschuldigen.

Update 16.41 uur: inmiddels heeft Pieters spijt betuigd.

Bekijk hieronder het bewuste moment terug:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Xw9jGKJAeTY