Kijktips

TO GO WITH AFP STORY by Anne Padieu - This undated handout picture shows German actor Ulrich Muehe as Gerd Wiesler playing a scene of the movie "The Lives of Others" (Das Leben der Anderen). The story tells about an officer of the former East German secret police Stasi who spies on a writer and his wife in the year 1984, five years before the fall of the Wall. The drama is the first full-length movie of German director Florian Henckel von Donnersmarck. AFP PHOTO HO BUENA VISTA RESTRICTED TO EDITORIAL USE IN CONNECTION WITH THE FILM AFP

Film

Das Leben der Anderen (Florian Henckel von Donnersmarck, 2006, D).

Duitse filmhit ventileert de visie van een Wessi op het nabije verleden van Oost-Duitsland. Debuterend regisseur gebruikt de Stasi, de Oost-Duitse veiligheidsdienst, als decor voor een ingewikkeld liefdesdrama met vier hoofdpersonen en veel aandacht voor historische anekdotiek. Film paart grote ambities aan groot vakmanschap. Arte, 20.15-22.25u.

Informatief

Beroepen zonder grenzen.

Serie waarin in elke aflevering vier collega’s een week lang in een ander land hun beroep uitoefenen. Vanavond gaan vier paardenverzorgers aan de slag in de stallen van maharadja Kanwar Raghuvendra Singh. Niet alleen het sprookjesachtige decor en het rijke verleden van de maharadja doen een nieuwe wereld voor hen opengaan, ook het temperamentvolle Marwaripaard is een verrassing. De dieren worden in Rajasthan getraind om te dansen op festivals en huwelijksfeesten. Eén, 20.40-21.30u.

Tegenlicht: Agenda 2013.

Een doener en een denker geven hun visie op de toekomst. De Amerikaanse superinvesteerder Jim Rogers, die ruim van tevoren huizencrisis, kredietcrisis en eurocrisis voorspelde, over de gevolgen van de eurocrisis op economisch en politiek terrein. Hij voorziet voor de komende jaren een ramp. Mediatheoreticus Douglas Rushkoff ziet een krachtige tegenbeweging van burgers die de samenleving heroveren op de markt.Ned.2, 20.55-22.00u.

Proefkonijnen.

Serie over onsmakelijke experimenten. Dennis Storm en Valerio Zeno onderzoeken of men bitterballen kan frituren in liposuctievet. En ze proeven of de koffie van civetkatpoep geëvenaard kan worden door warme aftreksels van de excrementen van andere exotische dieren. Ned.3, 21.30-22.30u.