Ja, ook morgen een aangepaste dienstregeling op het spoor

De NS rijdt ook morgen met een aangepaste dienstregeling. Dat betekent dat er, net als vandaag en vorige week dinsdag, woensdag en donderdag, ongeveer twintig procent minder treinen rijden. Vooral bij ritten in en om de Randstad merken reizigers dat.

De NS rijdt ook morgen met een aangepaste dienstregeling. Dat betekent dat er (net als vandaag en vorige week dinsdag, woensdag en donderdag) ongeveer twintig procent minder treinen rijden. Vooral bij ritten in en om de Randstad merken reizigers dat.

Met de aangepaste dienstregeling probeert de NS eventuele problemen als gevolg van het winterweer te ondervangen. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd, vaker overstappen en drukte in de trein. De NS probeert waar mogelijk wel langere treinen in te zetten.

De zogenoemde ‘winterdienstregeling’ gaat in als er meer dan drie centimeter sneeuw ligt of als het kouder is dan tien graden onder nul. Er zijn dan niet 5.200, maar 4.300 treinritten op een dag.

    • Peter Zantingh