Ernstige verkeershinder verwacht door sneeuw en ijzel

Het winterse weer kan vandaag opnieuw zorgen voor vertragingen en gevaarlijke situaties op de weg. De ANWB en Rijkswaterstaat verwachten een drukke ochtendspits. Het KNMI waarschuwt voor verraderlijk gladde wegen.

Tot vanochtend kan er tot wel tien centimeter sneeuw vallen. Er is gestrooid, maar omdat er ’s nachts weinig auto’s op de weg zijn, is het zout waarschijnlijk niet overal goed ingereden.

Treinreizigers moeten vandaag, net als gisteren, rekening houden met een aangepaste dienstregeling op het spoor. Het treinverkeer rond Schiphol en Amsterdam Centraal lag gisteravond volledig plat, waarschijnlijk als gevolg van de sneeuw.

Ook elders in Europa ondervindt het verkeer last van het weer. Luchthaven Heathrow annuleerde gisteren 260 vluchten wegens de sneeuw. Het vliegveld van Frankfurt werd gesloten wegens ijzel. NRC