Eddy van Wessel wint Zilveren Camera met foto uit Syrische burgeroorlog

2012 Augustus, Syrie, Aleppo Eeen zwaargewonde jongen wordt samen na een bombardement nog bij bewustzijn binnengebracht bij een noodhospitaal, zijn lichaam zit vol met granaatscherven, terwijl hij liggend in de hal voor zijn leven vecht wordt zijn luchtpijp geopend om hem te kunnen beademen via een pomp. Deze jongen was een van de 4 overlevenden de 12 binnengebrachte burger slachtoffers, hij is later buiten bewustzijn op een pickup met andere gewonden naar de Turkse grens (60 km) vervoerd in een poging een ziekenhuis te bereiken. Het noodhospitaal is later door een bombardement verwoest. De stad Aleppo is het niets ontziende centrum geworden van de Syrische opstand, inwoners die niet weg konden, zitten opgesloten tussen de frontlinies van het Vrije Syrische leger en de dagelijkse beschietingen het regeringsleger onder leiding van president Assad.
2012 Augustus, Syrie, Aleppo Eeen zwaargewonde jongen wordt samen na een bombardement nog bij bewustzijn binnengebracht bij een noodhospitaal, zijn lichaam zit vol met granaatscherven, terwijl hij liggend in de hal voor zijn leven vecht wordt zijn luchtpijp geopend om hem te kunnen beademen via een pomp. Deze jongen was een van de 4 overlevenden de 12 binnengebrachte burger slachtoffers, hij is later buiten bewustzijn op een pickup met andere gewonden naar de Turkse grens (60 km) vervoerd in een poging een ziekenhuis te bereiken. Het noodhospitaal is later door een bombardement verwoest. De stad Aleppo is het niets ontziende centrum geworden van de Syrische opstand, inwoners die niet weg konden, zitten opgesloten tussen de frontlinies van het Vrije Syrische leger en de dagelijkse beschietingen het regeringsleger onder leiding van president Assad. vvw