Badr Hari op vrije voeten, horeca ook nu verboden terrein

Videostill van Pownews uit november, toen hij weer werd opgepakt na het bezoeken van een broodjeszaak. Foto ANP / Pownews

Kickbokser Badr Hari komt vrij. Zijn voorarrest is vanmiddag opgeheven door de rechtbank. Hij mag zijn proces nu in vrijheid afwachten, maar ‘natte horeca’ is nog steeds verboden terrein.

Hari wordt verdacht van negen gewelddadigheden, waaronder het slaan van zakenman Koen Everink tijdens dancefeest Sensation, op 8 juli 2012 in de Amsterdam Arena. De getuigenverhoren in die zaak zijn vorige week afgerond.

In november kwam hij vrij, maar enkele dagen later zat hij alweer vast. Er was hem namelijk een horecaverbod opgelegd, dat hij overtrad door in Amsterdam een broodje te eten. Daarnaast had hij contact met twee getuigen en ook dat mocht niet.

Ook nu zijn hem die beperkingen opgelegd. De enige getuige met wie hij wel contact mag hebben, is zijn vriendin Estelle Cruijff.

Hari’s advocaat Bénédicte Ficq zei na de zitting ‘erg opgelucht’ te zijn. “Ik ben ongelooflijk blij voor mijn cliënt en zijn geliefde en zijn familie.” Hari’s vriendin Estelle Cruijff was ook in de rechtszaal aanwezig.

In december deed zijn advocaat een verzoek tot vrijlating zodat hij de feestdagen thuis zou kunnen doorbrengen, maar dat werd toen afgewezen.

    • Peter Zantingh