Aanslag Athene: twee gewonden

In een winkelcentrum in Athene is gisterochtend een bom ontploft. Twee beveiligingsmensen raakten gewond. Griekse media kregen vijftig minuten van tevoren anonieme telefoontjes over de aanslag. De politie evacueerde na deze telefoontjes direct de circa 200 mensen die op dat moment aanwezig waren in het winkelcentrum, dat gelegen is in de welvarende noordelijke buitenwijk Maroussi. Winkels waren weliswaar gesloten, maar cafés, restaurants en bioscopen waren wel open. De aanslag volgt op vergelijkbare aanslagen een week geleden, bij de huizen van vier journalisten en bij de broer van de woordvoerder van de Griekse overheid. De politie sluit vooralsnog niet uit dat de aanslag het werk is van dezelfde groep die eerder ook de kantoren van de Conservatieve Partij van premier Antonis Samaras beschoot, om uiting te geven aan hun onvrede met de zware bezuinigingen in het land. AP