Dochter Sasha feliciteert Obama met beëdiging: ‘You didn’t mess up’

Of de inauguratie van Obama vandaag wél zonder fouten zou verlopen, in tegenstelling tot vier jaar geleden, is een vraag die kennelijk ook aan de keukentafel van de Obama’s is gesteld. Op vrijgegeven beelden van de plechtigheid is te zien hoe zijn dochter Sasha hem na afloop complimenteert: “You didn’t mess up.”

Obama is officieel beëdigd door John Roberts in de blauwe kamer van het Witte Huis tijdens de 57e presidentiële inauguratie in Washington. Foto AFP / Charles Dharapak

Of de inauguratie van Obama vandaag wél zonder fouten zou verlopen, in tegenstelling tot vier jaar geleden, is een vraag die kennelijk ook aan de keukentafel van de Obama’s is gesteld. Op vrijgegeven beelden van de plechtigheid is te zien hoe zijn dochter Sasha hem na afloop complimenteert: “You didn’t mess up.”

Het moment duurt amper twee minuten, en toch wist Obama vier jaar geleden de woorden in de verkeerde volgorde uit te spreken. Overigens van zijn stuk gebracht door opperrechter John Roberts, die eerder de fout inging. Hij nam ook dit keer de eed af.

Nog één keer zal Obama de 35 woorden moeten uitspreken. Wel met een wat groter publiek: morgen zullen naar verwachtingen honderdduizenden mensen naar de beëdiging komen.

    • Mirjam Remie