Wesley Sneijder gaat naar Galatasaray

Wesley Sneijder verkast naar Galatasaray. Foto ANP / Daniel Dal Zennaro

Wesley Sneijder heeft de knoop doorgehakt: hij gaat voetballen bij de Turkse club Galatasaray. Dat meldt de ploeg uit Istanbul, die naar verluidt zo’n tien miljoen euro overmaakt naar Internazionale.

Sneijder moet nog wel medisch gekeurd worden bij de Turkse recordkampioen. Pas na die keuring wil Galatasaray details over het contract wereldkundig maken. Volgens diverse media zou het om een verbintenis voor 3,5 seizoen gaan, schrijft Novum. Morgen zal Sneijder naar Istanbul vliegen om een contract te tekenen. Al langer gingen er geruchten dat Sneijder bij zijn huidige werkgever Internazionale weg zou gaan en voor Galatasaray zou gaan voetballen.

Vorige week was er al een akkoord bereikt tussen beide clubs over de transfer, alleen Sneijder zelf twijfelde nog.

Sneijder hoopte op Engelse belangstelling, maar die bleef uit

Sneijder lag in de clinch met de clubleiding van Inter over zijn contract. De aanvoerder van het Nederlands elftal weigerde in Milaan een nieuwe, verlaagde verbintenis te tekenen en werd daarom door coach Stramaccioni al sinds eind september niet meer geselecteerd. Hij hoopte op een transfer naar Engeland, maar concrete belangstelling bleef uit.

Volgens de Nederlandse multimiljonair heeft zijn keuze niets te maken met financiële voorwaarden, zei hij eerder in NRC Handelsblad: “Dit gaat niet over geld. Zoals iedereen weet heb ik tot 31 januari de tijd om iets te vinden. Ik heb geen haast en laat me dus niet onder druk zetten”, verwees hij naar de afsluitende datum van de tweede transferperiode.

    • Mirjam Remie