Minder treinen van en naar Amsterdam Centraal en Schiphol

Sneeuw trekt over het land. Ook op Rotterdam Centraal wachten mensen vandaag op de trein. Foto ANP / Marco de Swart

Door verstoringen rijden er geen treinen van en naar Amsterdam Centraal en van en naar Schiphol. De extra reistijd bedraagt meer dan een uur.

Update 22:14 uur: Het treinverkeer is deels opgestart. Naar Haarlem, Zwolle en Utrecht rijden weer mondjesmaat treinen. Rond Schiphol ligt het verkeer nog stil.

Twitter avatar NS_online NS online Amsterdam Centraal: door meerdere verstoringen rijden er geen treinen van en naar Amsterdam. http://t.co/z23egl7C #asd
Twitter avatar NS_online NS online Schiphol: door meerdere verstoringen rijden er geen treinen van en naar Schiphol. http://t.co/z23egl7C #shl

Het gaat om sein- en wisselstoringen, vermoedelijk veroorzaakt door het winterweer. Het is nog niet duidelijk hoelang de storing gaat duren. Reizigers krijgen zolang gratis koffie en thee op de perrons.

Ook elders in het land ligt het treinverkeer plat. Tussen Gouda en Waddinxveen rijden geen treinen door een wisselstoring en tussen Utrecht Centraal en Woerden rijden minder treinen. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van een kwartier tot een uur.

Sneeuw legt verkeer plat

Het winterweer legt grote delen van het verkeer plat. Morgen wordt een zware ochtendspits verwacht, zo meldt de ANWB. De luchthaven van Frankfurt is vandaag gesloten wegens ijzel. Eerder moesten al 240 vluchten geannuleerd worden. Op de Britse luchthaven Heathrow bij Londen is een op de vijf vluchten die gepland stonden uitgevallen; 260 vluchten.

Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor bijna het hele land, vanwege de sneeuwval in combinatie met harde wind. Het kan plaatselijk zeer glad zijn. Tot aan maandagochtend kan er gemiddeld zo’n vijf tot acht centimeter vallen, uitschieters naar tien centimeter zijn mogelijk.

Ook morgen rijdt de NS met een aangepaste dienstregeling vanwege de sneeuw, net als dinsdag, woensdag en donderdag het geval was.

    • Mirjam Remie