Weer verlies Vitesse, nu bij AZ dankzij hattrick Altidore

Vitesse draaide in de eerste competitiehelft zo leuk mee bovenin de Eredivisie maar verloor vanavond opnieuw. AZ was in eigen huis met liefst 4-1 te sterk. De Arnhemmers wisten slechts één punt te behalen uit hun laatste zes competitiewedstrijden.

Het was dus niet de avond van de ploeg van trainer Fred Rutten, wel de avond van AZ-spits Jozy Altidore. De Amerikaan Opende na tien minuten in de tweede helft de score en liet er daarna nog twee optekenen: een fraaie hattrick. Roy Beerens zat er tussen met de 2-0, namens Vitesse Gaël Kakuta er kort voor tijd nog eentje in.

Eerder vanavond speelde FC Twente gelijk tegen RKC Waalwijk maar pakte door dat ene puntje wel de koppositie. Marco van Bastens Heerenveen ging thuis onderuit tegen Heracles en NAC won nipt van VVV.

    • Jules Seegers