Vorst, wind en sneeuwval

Waarschijnlijk duurt de vorstperiode tot en met het volgende weekeinde. Een oostelijke wind voert dagelijks vrieslucht aan, maar ook veel bewolking. Morgen veroorzaakt een storing sneeuwval van enige betekenis.

Vandaag is het droog en komen wolkenvelden voor. Helemaal bewolkt is het niet; net als gisteren breekt de zon bij tijden even door. De wind maakt het voor het gevoel kouder dan de thermometers aangeven: de oostnoordoostenwind bereikt 3 tot 5 Beaufort en de middagtemperatuur komt tussen -2 en -5 graden uit, maar dankzij de wind voelt aan als -5 tot -12 graden.

Vanavond lijkt het nog droog te zijn, maar tijdens de komende nacht volgt in het zuiden lichte sneeuwval. De temperatuur daalt tot tussen -4 en -9 graden.

Morgen overdag breidt de sneeuwval zich over het gehele land uit. Naar verwachting valt er op de meest plaatsen tussen 1 en 4 centimeter sneeuw. De wind is nog steeds oost tot noordoost en matig tot vrij krachtig. De maximumtemperaturen liggen tussen -2 en -5 graden.

Maandag trekt de sneeuwstoring via het noorden weg. Opklaringen zijn echter schaars; wolkenvelden blijven overheersen. Overdag blijft het op de meeste plekken licht vriezen.

Ook dinsdag en woensdag komt het niet tot dooi. Het is veelal bewolkt maar het blijft overwegend droog.