Terugkijken: Armstrong schiet vol + andere opmerkelijke momenten deel 2

In deel twee van zijn interview met Oprah betuigde Armstrong opnieuw veelvuldig spijt. Hij werd emotioneel toen hij sprak over de gevolgen van zijn leugens voor zijn kinderen. Kijk hier dat moment en andere momenten uit het interview terug.

Toen Armstrong Oprah vertelde dat hij merkte dat zijn oudste zoon Luke hem op school en social media moest gaan verdedigen tegen de (terechte) beschuldigingen, schoot Armstrong vol. Hij zei naar eigen zeggen tegen zijn kinderen:

“Luister, er zijn een hoop vragen geweest over je vader. Ik ben daar altijd meeodgenloos en tartend over geweest… het is voor een deel waarom jullie me vertrouwde… en ik zei: ik wil dat jullie weten dat het waar is… en ze zeiden niet veel… ze accepteerden het gewoon. En ik zei tegen Luke: verdedig me maar niet meer. Als klasgenootjes iets zeggen, verdedig me niet, maar zeg ‘Hey, m’n vader zegt dat hij er spijt van heeft’.”

Bekijk de beelden van een emotionele Armstrong hier:

Het interview kende meer opmerkelijke momenten. Zo vergeleek Armstrong zijn levenslange schorsing met de doodstraf, wat hem op Twitter op veel kritiek kwam te staan:

Het meest vernederende moment voor Armstrong was het moment dat hij noodgedwongen moest opstappen als voorzitter en bestuurder van zijn stichting tegen kanker Livestrong, zei hij tegen Oprah:

Gevraagd naar het publiceren van deze opmerkelijke foto op Twitter, zei Armstrong dat dit een van zijn vele fouten was:

Armstrong sprak ook over een mogelijke comeback en stelde dat hij een kans zou moeten krijgen om terug te keren als sporter:

Toen Oprah hem vroeg aan wie Armstrong zijn excuses moet maken, noemde hij een hele lijst aan namen, inclusief journalist David Walsh van The Sunday Times, die als een van de weinige journalisten over het vermeende dopinggebruik van Armstrong schreef: