Recensie-overzicht expositie

Nordic Art 1880-1920. T/m 5/5 in het Groninger Museum.

NRC HandelsbladEén reisje naar Groningen en je ziet werk van Noorse, Zweedse, Deense en IJslandse schilders uit maar liefst 22 Scandinavische musea en een aantal particuliere collecties. Een van de hoogtepunten is Anders Zorns Luitspeler (1918), een onconventioneel liggend naakt. Je kunt je erover verkneukelen hoe het model tegelijk stevig en losjes geschilderd is.`****

de VolkskrantDe selectie [van David Jackson] is de ideale stoomcursus: divers, toegankelijk, hoogwaardig bovenal. Zij omvat schilderijen: olieverf, acryl, aquarel; Zweden, Noren, Denen, Finnen; realisme, impressionisme, expressionisme en iets wat vitalisme heet.****

TrouwHet is niet altijd liefde op het eerste gezicht – de ongemakkelijke somberheid van de personages wordt soms een beetje pathetisch. Maar dan is er weer zo’n lucht, zo’n magisch schemermoment.