Recensie-overzicht CD

Janne Schra: Janne Schra

NRC HandelsbladVriendelijk en opgeruimd moest het zijn. Alleen in Place To Run From klinkt een zekere beslistheid, onderstreept door kordate gitaarakkoorden. Verder is het getokkel, vederlichte vioolstreken, gedempte drums en lichtzinnige koorzang waarmee Schra zich omringt. ***

Algemeen DagbladSchra – nog altijd eigenaresse van een van de intrigerendste stemmen van ons land – zingt popliedjes met jazz- en bluesinvloeden. Songs die soms puntgaaf zijn, soms doelbewust ontsporen, maar altijd mysterie herbergen. Nog één hit erbij en Schra hoort bij de top-5 van Nederland.

BN De StemZe zingt helder een akoestisch liedje met een trieste cello, ze manoeuvreert buigzaam in een up-tempostuk met violen [...] Lazy, jazzy en very old fashioned, zoals in Eyes On The Prize is ze op haar best, maar een prima popliedje als The Ditch past ook perfect op de radio na een song van Adele.