Pedagoog bekent veel meer zaken misbruik

Een voor misbruik veroordeelde orthopedagoog uit Haarlem heeft opnieuw misbruik bekend, van twaalf kinderen.

Dat heeft het Openbaar Ministerie in Haarlem bekendgemaakt. De 58-jarige man werd in 2011 veroordeeld wegens misbruik van een dertienjarige jongen die hij behandelde in zijn pedagogische praktijk. Hij mocht daarna niet meer als pedagoog werken en moest zich laten behandelen. Het misbruik dat hij nu heeft bekend zou eveneens hebben plaatsgevonden in de periode voor zijn veroordeling, tussen 2004 en 2011.

De orthopedagoog kreeg in 2011 achttien maanden gevangenisstraf opgelegd, waarvan negen voorwaardelijk, voor de verkrachting en aanranding van een minderjarige cliënt die bij hem onder behandeling was wegens ADHD. De orthopedagoog misbruikte de jongen tijdens massages die spanning moesten wegnemen. De behandelkamer deed hij op slot. De rechtbank nam het de orthopedagoog zeer kwalijk dat hij het vertrouwen van de jongen en diens moeder op „de meest ernstige manier had beschaamd”.

In september 2012 werd opnieuw aangifte gedaan tegen de orthopedagoog wegens ontucht met een minderjarige. Dat zou hebben plaatsgevonden voordat hij werd veroordeeld, in 2010 en 2011. Door de afdeling Jeugd en Zeden van de politie Kennemerland is een onderzoek ingesteld, in december is de verdachte aangehouden.

Tijdens verhoren bekende de orthopedagoog misbruik van elf andere kinderen. De ouders van de kinderen om wie het gaat, zijn inmiddels op de hoogte gesteld van het mogelijke misbruik van hun kind. Zij hebben hulp aangeboden gekregen. Ook het eerdere slachtoffer is over de nieuwe verdenkingen geïnformeerd.