Opvolger Megaupload trekt binnen twee uur 250.000 gebruikers

Het lachen zal Kim Dotcom vandaag niet meer vergaan nadat zijn nieuwe cloudopslag Mega zeer succesvol van start ging. Foto Reuters / Nigel Marple

Kim Dotcom heeft een onvervalst succes geboekt met zijn opvolger van het door de FBI uit de lucht gehaalde Megaupload. Vandaag ging Mega online; een nieuwe online opslagplaats die binnen een uur honderdduizend gebruikers registreerde. Een uur later was dat aantal al weer meer dan verdubbeld.

Twitter avatar KimDotcom Kim Dotcom 250,000 user registrations. Server capacity on maximum load. Should get better when initial frenzy is over. Wow!!!

Het grote verschil met Megaupload is dat de gebruikers zelf het beheer en de verantwoordelijkheid over hun bestanden hebben. Kim Dotcom’s vorige speeltje werd beschuldigd van het schenden van copyrights omdat er massaal muziek, films en andere bestanden op werden uitgewisseld.

Mega trok vandaag dus binnen korte tijd zoveel bezoek dat de site na enkele uren al problemen kreeg met de bereikbaarheid, aldus techblog The Next Web. Voor Kim Dotcom, die Mega “100% safe and unstoppable” noemt, niet per se reden tot een mineursteming.

Twitter avatar KimDotcom Kim Dotcom Site is still overloaded. Massive demand. Incredible. I am so happy. Thank you for using #Mega.
Twitter avatar KimDotcom Kim Dotcom This is going to be huge.

Mega maakt geen gebruik van hosts in de VS zodat de Amerikaanse autoriteiten de site niet ook kunnen sluiten. De Amerikaanse regering vindt dat Megaupload, ooit een van de meest populaire sites ter wereld, verantwoordelijk is voor illegaal uploaden van bestanden en daarmee onwettig 175 miljoen dollar verdiende.

    • Jules Seegers