Naar Antarctica

Op vrijdag 25 januari wordt om 19 uur lokale tijd, 23 uur Nederlandse tijd, het eerste Nederlandse onderzoekslaboratorium op Antarctica geopend. Wetenschapsredacteur Lucas Brouwers is erbij.

Ter voorbereiding wijden we deze week alvast de wetenschapsbijlage aan Antarctica. Wat gaan de Nederlanders voor onderzoek doen? Wat is er op Antarctica nog meer voor onderzoek gedaan? Wat heeft dat opgeleverd? Wat regelt het Antarctisch verdrag? Wat zijn de gevaren van reizen naar Antarctica – voor de reizigers én voor het Zuidpoolgebied?

Lucas Brouwers zal na thuiskomst – en als de internetverbinding goed genoeg is al tijdens zijn reis – in NRC Handelsblad verslag doen van zijn avonturen. Dan kunnen we u ook vertellen hoe het is om op Antarctica te zijn – en hoe je er warm blijft.

    • Ellen de Bruin