KPN in de lift dankzij roddel uit de VS

Niet de introductie van het 4G-netwerk maar een gerucht over de Amerikaanse provider AT&T zorgde afgelopen week voor een sprongetje in de KPN-koers. AT&T mocht niet fuseren met T-Mobile USA en zou nu uitbreiding zoeken in Europa. Eén van de overwegingen: een bod op KPN. Zegt men. De Nederlands telecomprovider is vorig jaar al 28 procent eigendom van América Mòvil. Dat bedrijf van de Mexicaanse miljardair Carlos Slim heeft in de VS een partnerschap met AT&T.

Vooralsnog is het niet meer dan een roddel-annex-proefballon, in de wereld geholpen door The Wall Street Journal en braaf overgetikt door blogs en kranten overal ter wereld.

Het aandeel KPN zat vorig jaar in het verdomhoekje, maar sinds de jaarwisseling is de koers in ieder geval weer boven de 4 euro; de helft van wat América Mòvil ervoor betaalde. AT&T zou dus een stuk slimmer inkopen dan Carlos Slim.