Kidsflits

ZappSport Een verslag van het NK Cheerleaden. Ook een mooie snowboardstunt, voetbaltrucs van Touzani en een nieuwe recordpoging hooghouden met een hockeystick. Zaterdag, 08.55-09.10u.

Ponyo Japanse tekenfilm uit 2008 van Hayao Miyazaki over kleuter Sosuke die vriendschap sluit met goudvis Ponyo. De vis wordt mens, maar wordt teruggehaald naar de zee door haar vader, een wrokkige tovenaar.

Zaterdag, Ned 3, 15.30-17.05 uur

Welkom in de Gouden Eeuw

In het jubilerende Klokhuis is de erfenis te zien van Aart Staartjes c.s.: sinds De stratemakeropzeeshow veertig jaar lang libertaire sketches voor kinderen op hoog niveau. Hoeder van de traditie is Niek Barendsen, die naast Klokhuis ook de serie Welkom in de Gouden Eeuw maakt. In Klokhuis zijn de informatieve filmpjes en de sketches gescheiden, hier tilt Barendsen de kunst op een hoger plan door de geschiedenisles en de sketches te integreren. Als hij iets relevants vertelt, verschijnt het bordje ‘Echt waar’.

Zondag, Ned. 3, 18.15-18.45