Heb jij dat ook?

Koud op de Zuidpool? Nee joh. Op het Britse zuidpoolstation waar nu ook Nederlanders gaan werken, was het vrijdagochtend 1 graad boven nul. In De Bilt vroor het toen bijna 2 graden. En eerder deze week was het hier nog kouder, tot wel - 13 °C. En wat een sneeuw! Een vriendin van Dr. Zeepaard zei toen dat ze weer hoofdpijn had gehad. Kreeg ze altijd, als er sneeuw op komst was.

Heb jij dat ook? Dat zou best kunnen. Van de mensen die vaak hoofdpijn hebben, zegt ongeveer de helft dat ze last krijgen als het weer verandert. Ze weten het zéker.

Maar daar is iets geks mee. Wetenschappers hebben al vaak geprobeerd om uit te zoeken hoe het zit met hoofdpijn en het weer, maar dat heeft nog niks opgeleverd. De ene keer krijgen mensen hoofdpijn als het warmer wordt, dan weer als het kouder wordt. Soms ligt het aan de luchtdruk, soms niet. Dus sneeuwhoofdpijn? Misschien lijkt het maar zo.