De krant doet wat ik mijn kinderen verbied Voor een keertje vonden we het kunnen

Het is uiteraard goed dat de krant met haar tijd wil meegaan en het lijkt logisch dat hiermee een jonger publiek moet worden aangesproken.

Het is daarentegen onnodig en uitermate storend dat op de voorpagina van de weekendkrant van 5 januari 2013 de term fuck you vermeld staat.

Dit zijn juist woorden die vele ouders, onder wie ik, hun kinderen verbieden te gebruiken. Ik zou het uitermate plezierig vinden als de redactie hier voortaan op wil letten.

David Brounts

Den Haag

de krant antwoordt

De uitdrukking stond zaterdag op de voorpagina om een gesprek aan te kondigen met de rockmuzikant Jake Bugg („V is niet voor Victory, maar voor fuck you.”)

Chef Weekend Michel Kerres zegt: „Wij zijn in de eerste plaats een krant voor volwassenen en zulke grove woorden kunnen daar bij horen, soms. Maar bij woordkeus, zeker op een prominente plek in een grote letter, dient natuurlijk ook de goede smaak mee te wegen. De redactie vond dat deze uitdrukking inmiddels zo is ingeburgerd dat ze, klein geciteerd, dit keer door de beugel kon. Daarbij speelde ook dat het ene fuck you het andere niet is. De uitdrukking was hier in algemene zin gebruikt, en niet aan een persoon gericht.

„Het zou overigens wel in de geest van de muzikant zijn geweest om het pedagogische argument zwaarder te laten wegen. Op de hoes van zijn debuutalbum staat hij afgebeeld met een sigaret. Daar heeft hij spijt van. Op de cd werd de sigaret er afgeknipt.”