Bedenker Lost en Star Trek-regisseur koopt filmrechten ‘The Fall of Lance Armstrong’

24 juli 2005: Lance Armstrong voor de zevende keer als winnaar op de Champs Elyseés, een absoluut record. Foto AP / Peter Dejong

Hij bedacht de megasuccesvolle serie Lost en regisseerde de laatste twee Star Trek-films. Nu gaat J.J. Abrams een film maken over Lance Armstrong. De regisseur en producer heeft samen met Paramount Pictures de rechten gekocht van ‘Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong’.

Het boek van New York Times-verslaggever Juliet Macur verschijnt in juni. Zij volgde het gevallen sporticoon al ruim tien jaar: van de grote successen tot het demasqué van de afgelopen maanden.

Voor de val van de gewezen superster had Sony Pictures al het plan opgevat om een film te maken over Armstrong. Vriend van de wielrenner, Jake Gyllenhaal zou de hoofdrol vertolken in het heldhaftige verhaal van een atleet die tegenspoed had overwonnen, aldus De Morgen. Toen echter duidelijk werd dat Armstrong de boel had belazerd, was dat plan snel van de baan.

J.J. Abrams onlangs bij Conan O’Brien over zijn werk met Star Trek:

Wie gaat Armstrong spelen?

Armstrong biechtte deze week tegenover Oprah Winfrey op tijdens al zijn zeven Tourzeges doping te hebben gebruikt. Wie de gevallen wielrenner gaat spelen is nog niet bekend, meldt AP. Ook is onbekend wie de film gaat regisseren of schrijven.

Abrams bedacht onder meer de tv-series Lost en Alias en produceerde films als Cloverfield. Hij regisseerde onder meer de laatste twee Star Trek-films.

Trailer van Abrams dit jaar te verschijnen tweede Star Trek-film:

    • Jules Seegers