Uitgelicht

Film

Raspoutine (Josée Dayan, 2011, F/RUS) In Sint Petersburg opgenomen Frans-Russische co-productie over de monnik uit Siberië met de doordringende blik, wiens heilzame krachten de aan hemofilie lijdende zoon van de tsaar zouden moeten genezen. Aan het hof werkt hij zich op tot goeroe van tsarina Alexandra (Fanny Ardant). Dat is tegen het zere been van de hofkliek. Die vermoordt hem, enkele maanden voordat de revolutie uitbreekt. Arte, 20.15-21.55u.

The Rock (Michael Bay, 1996, VS). High-budget-actiethriller ondermijnt zichzelf met droogkomische grollen. Medische-wapens-expert Nicolas Cage en het doorgewinterde ontsnappingstalent Sean Connery moeten doordringen tot het voormalige gevangeniseiland Alcatraz om enkele gifgasraketten uit te schakelen.SBS6, 20.30-22.30u.

In the Valley of Elah (Paul Haggis, 2007, VS). Mike Deerfield (Jonathan Tucker) is lichamelijk ongeschonden teruggekomen uit Irak. Op de beeldflitsen die vader Hank (Tommy Lee Jones) terugvindt op de mobiele telefoon van zijn zoon na diens verdwijning, staan ook geen eenduidige aanwijzingen voor wat er daarna is gebeurd. Hank gaat op zoek naar zijn zoon en vindt iemand anders dan hij had verwacht. Ook met Charlize Theron en Susan Sarandon. Canvas, 22.40-00.40u.

The Hand That Rocks the Cradle (Curtis Hanson, 1992, VS). Mechanische thriller appelleert aan basale instincten in de Amerikaanse gezinsmythologie. Kindermeisje Rebecca De Mornay terroriseert van binnenuit het gelukkige doorsneegezinnetje van Annabella Sciorra en Matt McCoy. SBS6, 00.05-02.10u.

Informatief

24 uur met... Javier Guzman. Eerste aflevering van nieuwe interviewserie met Wilfried de Jong. Ned.3, 20.25-21.20u.

The incredible dr. Pol. Realityserie over leven en werken van Jan Pol. Deze dierenarts van Nederlandse afkomst heeft samen met zijn vrouw Diane een praktijk voor grote en kleine huisdieren op het platteland van Michigan, waar ze medische zorg bieden aan 18.000 beesten. NGC, 21.00-22.00 en 23.00-00.00u.

Oprah Winfrey and Lance Armstrong: a worldwide exclusive. Deel 2 van het interview met de van dopinggebruik verdachte ex-wielrenner. TLC, 03.00-04.00u.

Drama

One night stand: Uit. Korte film van Michiel Rummens. Thomas (Vincent van der Valk) raakt, wanneer zijn vriendin Emma (Sallie Harmsen) een paar maanden naar het buitenland wil gaan, in de ban van de angst haar kwijt te raken en verliest langzaam zijn greep op de werkelijkheid. Emma wordt steeds banger voor zijn uitbarstingen. Op de avond van haar afscheidsfeest dreigt hij alles kapot te maken. Ned.2, 23.15-00.10u.