SNS stelt klanten gerust over situatie

Bank en verzekeraar SNS Reaal probeert sinds gisteren haar klanten gerust te stellen over de financiële situatie van het bedrijf. Op de websites van de verschillende bedrijfsonderdelen is een boodschap geplaatst voor klanten. Daarin reageert SNS Reaal op de recente berichtgeving over het bedrijf.

Concreet kan SNS weinig over de huidige situatie zeggen, zo kunnen de klanten van de bank op de website lezen. „Een reactie waarvan we ons voor kunnen stellen dat die voor jou als klant vervelend is om te lezen.” Maar het bedrijf benadrukt dat de bank voldoet aan alle wettelijke eisen voor solvabiliteit en liquiditeit. „Bovendien is je spaargeld veilig tot 100.000 euro per rekeninghouder vanwege het depositogarantiestelsel.” Ook de klanten van het verzekeringsbedrijf worden op dezelfde manier gerustgesteld. SNS Reaal zegt de klanten „begin 201 3” te kunnen vertellen hoe de redding van het bedrijf er uit zal zien. Op 14 februari presenteert de bank en verzekeraar de jaarcijfers over 2012.

SNS verkeert in grote financiële problemen door aanhoudende verliezen bij de vastgoedtak Property Finance. In overleg met het ministerie van Financiën en de Amerikaanse zakenbanken Goldman Sachs en Morgan Stanley wordt gewerkt aan een oplossing; waarbij onder meer gekeken wordt naar het opsplitsen en verkopen van verschillende onderdelen.

In De Telegraaf liet Delta Lloyd-topman Niek Hoek vanmorgen weten op dit moment geen interesse te hebben in overnames. Delta Lloyd zou een van de overnamekandidaten zijn voor verzekeringsonderdelen van SNS Reaal.

De koers van het aandeel SNS Reaal herstelde zich vanmorgen op de Amsterdamse beurs na een aantal dagen waarop de koers flink daalde en onder de één euro terechtkwam. In de ochtend stond het aandeel op 0,90 euro, een winst van bijna 3,7 procent in vergelijking met de slotkoers van gisteren.