Pas verschenen

Guus Bauer: Het geheim van Treurwegen. Signatuur, 272 blz. € 19,95

Derde roman van de Amsterdamse schrijver Guus Bauer is een historische roman over een Vlaamse jongen die in het laatste jaar van de 19de eeuw wordt geboren en in WO I verzeild raakt.

Hassnae Bouazza: Arabieren kijken. De alledaagse revolutie. Ambo, 230 blz. € 18,95

Blik op het dagelijkse leven in de Arabische wereld die de afgelopen jaren een aantal politieke omwentelingen heeft gekend.

Leoni Jansen: Geheim. Het oorlogsverhaal van mijn vader. De Kring, 224 blz. € 17, 50

Zoektocht naar het vroegere leven van de vader van Leoni Jansen die zijn dochter op haar zestiende had verteld dat hij ‘fout’ in de oorlog was. Vader blijkt in WO II in het Afrika Korps van de Duitse generaal Rommel te hebben gediend.

Boukje Brugman, Fred Geers en Jolien Langejan: Alles over ijs. Marmer, 200 blz. € 24,95

Psychologische en kunsthistorische verkenning van de eeuwenoude band tussen Nederlanders en ijs. Tevens verscheen van Huub Snoep en Fred Geers: Wegwijs op natuurijs. Veilig schaatsen in Nederland (224 blz. € 12,50).

Otto Dov Kulka: Landschappen van de metropool van de dood. Over de grenzen van herinnering en verbeeldingskracht (Landscapes of the Metropolis of Death). Vert. George Pape, Het Spectrum, 172 blz. € 19,99

Herinneringen van de Israëlische historicus Otto Dov Kulka aan zijn jongensjaren die hij deels doorbracht in de Duitse concentratiekampen Theresienstadt en Auschwitz.

Ignacio Martínez de Pisón: De dag van morgen (El día de mañana). Vert. Dorotea ter Horst, Signatuur, 312 blz. € 19,95

Caleidoscopische roman over het Spanje van de jaren zestig en zeventig, toen het regime van dictator Franco op zijn laatste benen liep. Hoofdpersoon wordt in Barcelona informant van de geheime dienst van het regime.

Ivo Michiels: Maya Maya. De Bezige Bij, 104 blz. € 19,90

De Belgische schrijver Ivo Michiels voltooide Maya Maya een maand voor zijn dood in oktober j.l.

Plutarchus: Biografieën VII. Vert. Gerard Janssen, Chaironeia, 292 blz. € 24,45

Zevende deel van de Biografieën van de Romeinse schrijver Plutarchus van Chaironeia met levensbeschrijvingen van onder anderen Lycurgus, Tiberius en Gaius Gracchus.

Marcella Veldthuis: Hybris. Passage, 80 blz. € 14,50

Novelle over opgroeien in een krimpgebied is uitgave in de Hendrik de Vries-reeks. Tegelijk verschenen met de dichtbundel De stort van Joost Oomen (46 blz. € 14,50).

Virginia Woolf: Mevrouw Dalloway (Mrs Dalloway). Vert. Boukje Verheij, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 184 blz. € 22,50

Deel 60 in de Perpetua-reeks. Nieuwe vertaling van Woolfs modernistische roman uit 1925 met een nawoord van Joke J. Hermsen.