Ontsnappingslectuur, Bervoets en Jared Diamond in Boeken

Vandaag in de Boekenbijlage, die wekelijks op vrijdag in het hart van NRC Handelsblad verschijnt: – Wie klaagt over een glibberpartij op weg naar de Albert Heijn is een doetje. Maartje Somers over twee zojuist naar het Nederlands vertaalde ‘wildernisverhalen’ van twee schrijvers die zich onder erbarmelijke omstandigheden staande hielden in de wilde natuur. –

Een overvaller met een koffertje vol juwelen wordt in de Maasstraat, Amsterdam, opgewacht door de politie (18 april 1986) Foto uit het in Boeken besproken 'Code Willem 1980-2000' van Willem Middelkoop

Vandaag in de Boekenbijlage, die wekelijks op vrijdag in het hart van NRC Handelsblad verschijnt:

- Wie klaagt over een glibberpartij op weg naar de Albert Heijn is een doetje. Maartje Somers over twee zojuist naar het Nederlands vertaalde ‘wildernisverhalen’ van twee schrijvers die zich onder erbarmelijke omstandigheden staande hielden in de wilde natuur.

- Elsbeth Etty over het ‘meeslepende’ boek dat Daniela Hooghiemstra schreef over wereldverbeteraar en theosoof Kees Boeke.

- Een interview met de gevierde Spaanse schrijver Juan Marsé. 80 is hij inmiddels, maar hij schrijft voort. ‘In een perfecte wereld hoeft niemand romans te schrijven.’

- Een recensie van het boek dat fysioloog, ornitholoog, geoloog en milieu-historicus Jared Diamond over de normen en gewoonten van de laatste jagers en verzamelaars schreef.

- Recensies van nieuw werk van F. Starik, Hanna Bervoets en Michael Palin.

- Een fotoboek van Willem Middelkoop.

    • een onzer redacteuren