Kortkolom sport

Nederlandse toppers op het WK honkbal

Amsterdam. Het Nederlands honkbalteam doet met een topselectie mee aan de World Baseball Classic die in maart op het programma staat. Bondscoach Hensley Meulens heeft met Andruw Jones, Roger Bernadina, Jair Jurrjens, Kenley Jansen, Jurickson Profar, Andrelton Simmons Atlanta, Shairon Martis, Yurendell De Caster en Wladimir Balentien tijdens het nieuwe wereldkampioenschap een groot aantal honkballers met ervaring in de Amerikaanse Major League – de beste competitie ter wereld – tot zijn beschikking. Honkballers als David Bergman, Rob Cordemans, Bayron Cornelisse, Diegomar Markwell en Orlando Yntema vertegenwoordigen de hoofdklasse. Nederland is op het WK ingedeeld in groep B met Zuid-Korea, gastland Taiwan en Australië en speelt de eerste groepswedstrijden in de Taiwanese stad Taichung. (NRC)

Atlético wint eerste bekerduel van Betis

Madrid. Atlético Madrid heeft zich een uitstekende uitgangspositie verschaft in de kwartfinale van het Spaanse bekertoernooi. De voetbalploeg van de Argentijnse trainer Diego Simeone won gisteravond voor eigen publiek de eerste wedstrijd om de Copa del Rey met 2-0 van Betis Sevilla. De return in Andalusië is komende woensdag. Falcao en Filipe waren de doelpuntenmakers. De winnaar van deze tweestrijd speelt in de halve finale tegen Real Zaragoza of Sevilla, die woensdag in hun eerste, onderlinge ontmoeting met 0-0 gelijkspeelden. In de andere kwartfinaleduels won Real Madrid eerder met 2-0 van Valencia en speelde FC Barcelona thuis met 2-2 gelijk tegen Málaga. Ook de returns van die duels worden volgende week gespeeld. (Novum)

Ritzege Verhoeven op motor in Dakar Rally

Copiapo. Frans Verhoeven heeft gisteren in de Dakar Rally de twaalfde rit bij de motorcoureurs gewonnen. De Nederlandse Yamaha-rijder volbracht de 319 kilometer op Chileens grondgebied binnen de vier uur. Daarmee bleef hij de Portugees Ruben Faria ruim anderhalve minuut voor. De Spanjaard Joan Barreda werd derde op ruim drie minuten. Met nog twee racedagen in Chili voor de boeg staat Verhoeven op de achtste plaats in het klassement. Gerard de Rooy werd gisteren derde bij de vrachtwagens. De Nederlandse trucker was bijna drie minuten langzamer dan de Rus Andrei Karginov. De Rooy blijft vijfde in het tussenklassement. (Novum)

Geen proloog in Tour van 2014 in Engeland

Parijs. De Tour de France gaat volgend jaar in Engeland van start met een vlakke etappe in plaats van de gebruikelijke proloog. Dat heeft Tourdirecteur Christian Prudhomme gisteren bekendgemaakt. De eerste rit eindigt in het Engelse kuuroord Harrogate. De start van de 101ste Tour is in industriestad Leeds. De tweede, heuvelachtige etappe voert over tweehonderd kilometer van York naar Sheffield. De derde etappe gaat over geaccidenteerd terrein van Cambridge naar Londen, in 2007 gastheer was van de Tour. Deze zomer start de honderdste Tour op Corsica. (Novum)