Kijktips

Film

Raspoutine (Josée Dayan, 2011, F/RUS).

In Sint Petersburg opgenomen Frans-Russische co-productie over de monnik uit Siberië met de doordringende blik, wiens heilzame krachten de aan hemofilie lijdende zoon van de tsaar zouden moeten genezen. Aan het hof werkt hij zich op tot goeroe van tsarina Alexandra (Fanny Ardant). Dat is tegen het zere been van de hofkliek. Die laat hem vermoorden, enkele maanden voordat de revolutie uitbreekt. Arte, 20.15-21.55u.

In the Valley of Elah (Paul Haggis, 2007, VS).

Nauwgezette verbeelding van wat oorlog doet met mensen die op het eerste gezicht geen slachtoffer zijn. Mike Deerfield (Jonathan Tucker) is lichamelijk ongeschonden teruggekomen uit Irak. Op de beeldflitsen die vader Hank (Tommy Lee Jones) terugvindt op de mobiele telefoon van zijn zoon na diens verdwijning, staan ook geen eenduidige aanwijzingen voor wat er daarna is gebeurd. Hank gaat op zoek naar zijn zoon en vindt iemand anders dan hij had verwacht. Ook met Charlize Theron en Susan Sarandon. Canvas, 22.40-00.40u.

Informatief

24 uur met... Javier Guzman.

Eerste aflevering van nieuwe serie met Wilfried de Jong die een hele dag in één ruimte met een gast doorbrengt.Ned.3, 20.25-21.20u.

Drama

One night stand: Uit.

Korte film van Michiel Rummens. Thomas (Vincent van der Valk) raakt, wanneer zijn vriendin Emma (Sallie Harmsen) een paar maanden naar het buitenland wil gaan, in de ban van de angst haar kwijt te raken en verliest langzaam zijn greep op de werkelijkheid. Emma wordt steeds banger voor zijn uitbarstingen. Op de avond van haar afscheidsfeest dreigt hij alles kapot te maken. Ook met Jim Deddes, Anna Raadsveld en Reinout Scholten van Aschat.Ned.2, 23.15-00.10u.