Hollands Muizenhuis verovert de wereld

Australische editie

Eeeek! Uitgeverij Penguin heeft de rechten gekocht van Karina Schaapmans kinderboek Het Muizenhuis, om het uit te geven in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. „Het boek is een internationale hit”, zegt Dik Broekman van uitgeverij Rubinstein. „Het is een bestseller in elk land waar het uitkomt.” De Engelse titel luidt The Mouse Mansion. Het verschijnt als Puffin-boek in mei in een oplage van 8.500 in het Verenigd-Koninkrijk, en in september met 15.000 exemplaren in de VS.

Het Muizenhuis bevat verhaaltjes en foto’s van een door Schaapman zelf geknutseld drie meter hoog muizenhuis, met zelf gemaakte muizenpoppen in de verschillende kamers.

Het boek verscheen in 2011 bij Rubinstein en werd Nederlands best verkochte kinderboek dat jaar. Ook was er direct belangstelling in het buitenland. Wereldwijd zijn al vele tienduizenden boeken verkocht in Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Japan en Zuid-Korea. Ook in Hongarije en Denemarken verschijnt het boek.