‘Treinstoring Utrecht Centraal verholpen’ - wel vertragingen en uitval treinen

Rond Utrecht Centraal was korte tijd geen treinverkeer mogelijk wegen technische problemen. Een NS-woordvoerder meldt aan de NOS dat het probleem inmiddels verholpen is.

Archieffoto ANP

Rond Utrecht Centraal rijden geen treinen door een storing aan bediensysteem seinen en wissels. De extra reistijd meer dan zestig minuten, meldt de NS.

De verstoring is naar verwachting rond 18.30 uur verholpen.

Twitter avatar NS_online NS online Van en naar Utrecht: geen treinen door een storing in het bediensysteem van seinen en wissels. http://t.co/z23egl7C #Ut

Update 16.28 uur: Een woordvoerder van de NS meldt aan de NOS dat het technisch probleem inmiddels alweer verholpen is. Reizigers van en naar Utrecht moeten wel rekening houden met vertragingen en uitval van treinen.

Door de storing rijden er momenteel ook geen treinen rond Gouda. Tussen Arnhem en Nijmegen rijden minder treinen door een defect aan het spoor. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van 15 tot 30 minuten.

Het is vandaag de eerste dag dat de treinen weer volgens het normale spoorboekje rijden. De afgelopen drie dagen reed de NS volgens de winterdienstregeling.

Fyra-treinen nog dagen aan de kant

Eerder op de middag werd bekend dat de de NS en de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS zeker tot maandagavond geen internationale Fyratreinen meer laten rijden.

De Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit der Spoorwegen (DVIS), de hoogste veiligheidsinstantie van de Belgische spoorwegen, heeft alle commerciële treinritten van de Fyra-treinstellen op de Belgische spoorlijn 4 verboden. De DVIS laat wel nog testritten toe met lege treinstellen.

Het verbod van de DVIS kan alleen worden opgeheven als het Belgische spoorwegbedrijf NMBS aantoont dat de treinstellen opnieuw betrouwbaar zijn.

Gisteren werden de ritten op de verbinding van de NS tussen Amsterdam en Brusselgeschrapt door schade aan drie Fyra-treinen. De bodemplaten van de hogesnelheidstreinen waren beschadigd door ijsblokken, aldus de NS.

(Later volgt meer)

    • David Haakman